Suppe med syv grønnsaker
Ingredienser
420 gram løk
3-6 fedd hvitløk, presset
120 gram selleri (2-3 stilker)
150 gram gulrøtter
330 gram brokkoli buketter
270 gram potet
260 gram squash
1,4 liter grønnsaksbuljong
Ca. 5 ss nutritional yeast, eller mer etter ønske
1/4 ts cayenne pepper
Salt and pepper (ca. 1 ts salt) etter ønske.
Hvitvinseddik eller frisk lime/sitronjuice etter ønske, ca. 1-2 ts.
Kan serveres med ristede gresskarfrø og pannestekte hvitløkskrutonger.
Fremgangsmåte
Bruk en stor kjele med lokk.
Del løk og hvitløk i passer biter.
Stek løk og hvitløk møre, ca. 5-6 minutter.
Tilsett sellri, gulrøtter, brokkoli, poteter og squash som også deles i biter. Tilsett litt salt og pepper.
Legg på lokk og la alt koke i 5-6 minutter på passe varme.
Tilsett buljong og kok opp.
Reduser varmen til middels og la alt koke i 15-20 minutter, eller til poteter og grønnsaker er møre.
Ta kjelen vekk fra platen og la stå i ca. 5 minutter, før du heller suppen i en blender (mulig to omganger), eller du kan bruke en stavmikser rett i kjelen.
Tilsett nutritinal yeast og cayenne og blend til blandingen er jevn.
Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett hvitvinseddik eller lime/sitronjuice etter smak.
Du kan også tilsette friske grønnsaker som brokkolitopper, spinat, blomkåltopper, gresskarbiter osv. etter at suppen er blendet. Da må suppen koke litt lengre til grønnsakene er møte. Ellers kan suppen serveres som den er.
Vel bekomme!