Nachos med guacamole
Ingredienser til Nachos
Nachoschips, disse kan enten kjøpes ferdig eller lages selv.
Gønnsaker
Bønner, hvitløk, rødløk, vårløk, paprika, maiskorn, agurk, tomat, rødkål, salat, spinat, bønnespirer, sopp, store røde chili, store grønne chili, jalapenos på glass.
Krydder
Chilipulver, merian og spisskumen. Hvis ønskelig kan også krydderblanding til Taco brukes. Salt kan tilsettes etter smak.
Stekeovn forvarmes til ca. 200 °C.
Tidsbruk er ca. 20-25 minutter.
Fremgangsmåte
Sett på stekeovnen.
Kutt sopp i små terniger og stek denne i vann. (Vann tilsettes i små menger under hele stekingen.)
Bønnene legges i vann dagen før, eller de kan også kjøpes ferdig på kartong. Kok bønnene møre. Kok gjerne bønnene med spisskumen og merian ca. en halv time etter de er kokt møte for god smak.
Bønnene varmes i en stekepanne på middels varme sammen med en kinesisk hvitløk som du finhakker. Til stekingen brukes vann som tilsettes litt og litt underveis. Krydder etter smak, tacokrydder på pakke kan også brukes.
Alle grønnsakene kuttes i passe store biter og legges i hver sin skål. Spinatblader kan brukes hele eller rives.
Stek bønnene ferdig og kutt alle grønnsaker ferdig før du setter inn tallerkener med Nachoschips i passe porsjoner til oppvarming i ovnen. Chipsen varmes til de begynner å skifte farge til brunt.
Når chipsen er ferdig i ovnen tas tallerken ut (NB! Varm tallerken=gryteklut!). Bønner legges på først, deretter grønnsaker og stekt sopp i den rekkefølgen du ønsker. Tilslutt toppes det med klatter av guacamole etter smak. Strø gjerne nutritional yeast på toppen for litt ekstra smak.
Vel bekomme!