Krydret grønnsaksuppe
Ingredienser
120 gram bløtlagte cashewnøtter
1,5 liter grønnsaksbuljong
4-8 fedd hvitløk, eller 1-2 kinesiske hvitløk
1 løk (rød/gul) kuttet i terninger
3-4 gulrøtter i terninger
1 paprika i terninger
300 gram poteter i terninger
2 selleristilker i terninger
2 bokser hakkede tomater (2x400 gram)
1-2 ss Tikrydderblanding
Salt, pepper
2 laubærblader
1 pakke spinat (ca. 200 gram)
1 boks kikerter (1,5 dl tørre utvannet og kokt møre)
Fremgangsmåte
Blend cashewnøtter og 2-3 dl buljong og sett til side.
Stek løk og hvitløk møre, ca 5-6 minutter.
Bland i gulrøtter, paprika, poteter, selleristilker, tomater, resten av buljongen og krydderblandingen. Tilsett salt og pepper etter smak og la det hele koke til potetene er møre.
Tilsett kikerter helt på slutten sammen med spinat og kok opp.
Server med brød eller ris.
Vel bekomme!