Kremet gresskarsuppe
Ingredienser
2 liter vann
2-4 ss grønnsaksbuljong (Vegan variant)
600-700 gram gresskar
8 fedd hvitløk
2 bokser kikerter (400 g boks)
2 bokser lett kokosmelk (400 g boks)
500 gram aspargesbønner (frosne/friske)
500 gram grønne erter (frosne/friske)
500 brokkolitopper (frosne/friske)
Krydder
1 ts chilipulver eller etter smak
1-2 ts løkpulver
1-2 ts hvitløkspulver
1/4 ts sort malt pepper
1-2 ts ingefærpulver
Fremgangsmåte
Kutt gresskar i fine biter. Det er ikke nødvendig å ta vekk skallet på gresskaret, men det må vakses god slik at det er rent.
Kok vann, buljong, hvitløk, krydder og gresskar til gresskaret er mørt.
Kjør alt i hurtigmikser eller med stavmikser rett i kjelen til en jevn purê/tykk suppe.
Ha alle grønsakene og kikertene i purêen og kok til de er passer møre.
Ha kokosmelk i tilslutt og kok opp.
Server med Nan-brød eller annet brød.
Prøv også med andre typer grønnsaker etter smak.
Tips til Nan-brød: Smør en side med vegetabilsk youghurt, strø frisk koriander, nutitional yeast og litt salt over, før steking.
Vel bekomme!