Kremet gresskarsuppe

Ingredienser

2 liter vann

2-4 ss grønnsaksbuljong (Vegan variant)

600-700 gram gresskar

8 fedd hvitløk

2 bokser kikerter (400 g boks)

2 bokser lett kokosmelk (400 g boks)

500 gram aspargesbønner (frosne/friske)

500 gram grønne erter (frosne/friske)

500 brokkolitopper (frosne/friske)

Krydder

1 ts chilipulver eller etter smak

1-2 ts løkpulver

1-2 ts hvitløkspulver

1/4 ts sort malt pepper

1-2 ts ingefærpulver

Fremgangsmåte

Kutt gresskar i fine biter. Det er ikke nødvendig å ta vekk skallet på gresskaret, men det må vakses god slik at det er rent.

Kok vann, buljong, hvitløk, krydder og gresskar til gresskaret er mørt.

Kjør alt i hurtigmikser eller med stavmikser rett i kjelen til en jevn purê/tykk suppe.

Ha alle grønsakene og kikertene i purêen og kok til de er passer møre.

Ha kokosmelk i tilslutt og kok opp.

Server med Nan-brød eller annet brød. 

Prøv også med andre typer grønnsaker etter smak. 

Tips til Nan-brød: Smør en side med vegetabilsk youghurt, strø frisk koriander, nutitional yeast og litt salt over, før steking.

 

Vel bekomme!