Chili sin carne

Chili sin carne er en chiligryte med mye gode grønnsaker helt uten kjøtt eller tilsatt fett.

Ingredienser

Kidneybønner, hvite bønner, blackeye bønner

2-4 rød paprika

2-4 grønn/gul paprika

2-4 rød løk

2-4 kinesiske hvitløk

2-4 stk selleristenger

2-4 friske tomater

2-3 bokser knuste tomater

1-2 bokser tomatpuré

2-4 røde chili

1-2 bokser kokosmelk (valgfri)

Krydder

1-3 ts grovmalt sort, grønn og rosé pepper

2-3 ts chilipulver

2-3 ts spisskumen

2-3 ts hvitløkpulver

2-3 ts løkpulver

1-2 ss merian

1-2 ss bukkheornskløver (blader)

Salt etter smak.

Bruk fra 500-1000 gram forskjellige valgfrie typer tørkede bønner og legg disse i vann ca. ett døgn. Bønnene utgjør ca. halvdelen etter de har svellet i vannet og grønnsakene den andre halvdelen. Etter ønske kan kun hermetiske tomater brukes.

 

Slik gjør du

Bønnene legges i vann over natten og kokes møre i noen timer (2-3 timer). Ved bruk av trykkoker går det raskere.

Grønnsakene kuttes i passe biter og tilsettes bønnene når disse er møre.

Tilsett krydder og salt etter smak. Det går også ann å bruke litt grønnsaksbuljongpulver som tilsettes mot slutten (1-2 ss).

 

Serveres gjerne med grovt/fint brød/baguett eller tacolefser, guacamole, søtpotestappe. Det er fint å tilsette litt kokosmelk hvis du ønsker å brekke tomatsmaken og gjøre retten litt mildere.

 

Mise En Place Chili Sin Carne