Søtpotet med salat og hummus
2-4 porsoner
Denne oppskriften består også av Salat og Hummus
Grønnsaker
2 søtpoteter
1 squash
Krydder
1 ts oregano
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts hvitkløksgranulat
1 ts løkpulver
Marinade
3-4 ss balsamicoedikk
3-4 ss sitronsaft
Fremgansmåte
Kutt søtpoteten i 1/2 på langs, deretter i 1/4 og del disse i 3-4 biter. Gir nokså store biter til steking. Kutt squash på langs og del videre i 6-8 biter. Alt skal kuttes i bitter som er greie å spise. Stek squashen på kuttflatene. Når squashen er stektt legg alt i en litt romslig bolle, mål opp krydder og strø over. Rist alt til krydderet har festet seg til bitene. Bland deretter marinade og hell over. Rist litt til og hell alt i en form dekket med silikonmatte eller bakepapir. Stek ved 200 grader C i 45-50 minutter til alt er mørt.
Hvis du vil ha litt ekstra smak og proteiner kan du på forhånd marinere tofu (450-500 gram) kuttet i skiver og steke sammen med grønnsakene i ovnen.
Mens grønnsakene steker kutt salat og lag hummus.