Kimchi ala Bordalen

Grønnsaker

2 kinakål

3 store gulrøtter

1 stor reddish

1 bunt vårløk

2 ss salt eller 3 ss fiskesaus

 

Saus tilbehør

2 gul løk

12 hvitløk

1 5 cm ingefærrot

2 epler

0,75 dl Kimchi chilli (eller etter smak)

 

Saus basis (kokes)

4 ss maismel

3 dl vann

2 ss sukker

 

Kinakål skjæres i 4 deler på langs og legges i salt og skylles av etter ca 30. min. Dette gjentas 2-3 ganger. Etter det kuttes den i passende biter (biter som er lett å spise).

Gulrot og reddish raspes til små strimler, vårløk skjæres i små biter. 

Saus tilbehør skjæres i middels små biter.

Saus basis blandes i en gryte og gis et kort oppkok. Avkjøles litt før den blandes med saus tilbehør i en foodprosessor til en jevn masse. 

 

Når alt er ferdig kuttet og avkjølt blandes alle ingrediensene i en stor bolle og tilsettes Kimchi chilli etter smak. 

 

Blandingen helles over i beholdere som kan lukkes, men Kimchien skal stå 1-2 dager i romtemperatur på benken, med løst lokk, før den settes til kjøling og lokket lukkes. Kan spises med en gang men blir best ved lengre modning, gjerne flere uker modning.