Kimchi ala Bordalen
Grønnsaker
2 kinakål
3 store gulrøtter
1 stor reddish
1 bunt vårløk
2 ss salt eller 3 ss fiskesaus
Saus tilbehør
2 gul løk
12 hvitløk
1 5 cm ingefærrot
2 epler
0,75 dl Kimchi chilli (eller etter smak)
Saus basis (kokes)
4 ss maismel
3 dl vann
2 ss sukker
Kinakål skjæres i 4 deler på langs og legges i salt og skylles av etter ca 30. min. Dette gjentas 2-3 ganger. Etter det kuttes den i passende biter (biter som er lett å spise).
Gulrot og reddish raspes til små strimler, vårløk skjæres i små biter.
Saus tilbehør skjæres i middels små biter.
Saus basis blandes i en gryte og gis et kort oppkok. Avkjøles litt før den blandes med saus tilbehør i en foodprosessor til en jevn masse.
Når alt er ferdig kuttet og avkjølt blandes alle ingrediensene i en stor bolle og tilsettes Kimchi chilli etter smak.
Blandingen helles over i beholdere som kan lukkes, men Kimchien skal stå 1-2 dager i romtemperatur på benken, med løst lokk, før den settes til kjøling og lokket lukkes. Kan spises med en gang men blir best ved lengre modning, gjerne flere uker modning.