Lasagne med Béchamelsaus
6-8 posjoner
I tillegg til lasagnesaus består oppskriften også av Italiensk krydderblanding, Pizzaost og Béchamelsaus.
Lasagnesaus
2 gule løk, finhakkes
2 paprika, finhakkes
500 g sopp i små biter (champinjong kokes 20 minutter i vann som helles av og kastes)
4 ts hvitløkpulver
2 ss Italiensk krydderblanding
2 bokser grovhakkede tomater
2 bokser hele tomater
For ekstra smak anbefales å tilsett 2 ts spisskumen, 2 ts løkpulver, 2 ts oregano, 2 ts cayennepepper, 2 ts paprikapulver (valgfritt, men anbefalt)
Nok (9-12) fullkorns pastaplater. Pastaplater kan enkelt lages selv og da blir de helt ferske.
Hvis en bruker champinjong, kuttes denne i ønskede biter og kokes i 20 minutter og skylles før bruk.
Kutt løk og paprika og bland med sopp. Bland alle ingrediensene, untatt pastaplater, i en gryte og kok ca 5 minutter.
Alt legges lagvis i en stor Lasagneform start med lasagnesaus i bunnen deretter Bechamelsaus og så pastaplater, legg så mange lag det er plass til eller ønsker.
Stekes på 200 grader C i 30 minutter. Etter 20 minutter tas formen ut og Pizzaost helles over. Stekes deretter i 10 minutter til.