Lasagne med Béchamelsaus

6-8 posjoner

 

I tillegg til lasagnesaus består oppskriften også av Italiensk krydderblanding, Pizzaost og Béchamelsaus.

 

Lasagnesaus

2 gule løk, finhakkes

2 paprika, finhakkes

500 g sopp i små biter (champinjong kokes 20 minutter i vann som helles av og kastes)

4 ts hvitløkpulver

2 ss Italiensk krydderblanding

2 bokser grovhakkede tomater

2 bokser hele tomater

For ekstra smak anbefales å tilsett 2 ts spisskumen, 2 ts løkpulver, 2 ts oregano, 2 ts cayennepepper, 2 ts paprikapulver (valgfritt, men anbefalt)

Nok (9-12) fullkorns pastaplater. Pastaplater kan enkelt lages selv og da blir de helt ferske.

 

Hvis en bruker champinjong, kuttes denne i ønskede biter og kokes i 20 minutter og skylles før bruk.

Kutt løk og paprika og bland med sopp. Bland alle ingrediensene, untatt pastaplater, i en gryte og kok ca 5 minutter. 

 

Alt legges lagvis i en stor Lasagneform start med lasagnesaus i bunnen deretter Bechamelsaus og så pastaplater, legg så mange lag det er plass til eller ønsker.

 

Stekes på 200 grader C i 30 minutter. Etter 20 minutter tas formen ut og Pizzaost helles over. Stekes deretter i 10 minutter til.