Pasta med tomatsaus

Ingredienser

Rødløk ca. 2 dl kuttet i små terninger
Hvitløk 4 båter eller en kinessisk hel hvitløk
Fersk basilikum 10 gram
Sopp 250 gram
Tomat på boks ca. 800 gram
Tomatpurè 1/2 dl
Quinoa 2 ss
Linser (valgfri) ca 1,5 dl tørre.
Timian 1/2 ts
Oregano 1,5 ts
Chilipulver 1/2 ts
Himalayasalt 1/4 ts
   
Grov helkornspasta 500 gram (en liten pakke)

 

Fremgangsmåte

Forbered alle ingrediensene før du begynner.

Kutting og forkoking

Løken kuttes i små terninger, hvitløken finsnittes og hakkes, soppen skjæres i skiver, basilikum finhakkes, og de andre ingrediensene måles opp slik at de kan tilsettes enkelt underveis. Linsene forkokes, pass på at de er helt kokte før de tilsettes i sausen. NB! Dersom du bruker sopp i slekten Agaricus bisporus (handelsnavn er Champinjong, Porobello, Aromasopp, mfl.) bør disse kokes i ca. 10 minutter før bruk i mat. A. bisporus slekten inneholder kreftfremkallende stoffer som skilles ut i kokevannet. Kokevannet kastes og soppen skylles før bruk i mat. 
Steking og koking
 
Løken stekes til den starter å bli brun og det danner seg ett brunt karamelisert belegg i panna (stekes uten bruk av oljer/fett), da tilsettes den finkuttede hvitløken. Etter ca. 1 minutt til med steking tilsettes litt vann for å glasiere løken. De andre ingredieensene tilsettes og alt kokes i ca. 25-30 minutter. 
Pastaen kokes etter anvisning på pakken slik at den er ferdig når sausen er ferdig kokt.